Sportski susreti sa gradom Mostarom Reviewed by Mirza Kovacevic on . Projekat „Sportska suradnja mladih sportista grada Mostara i Unsko sanskog kantona“ ove godine organizira se po treći put, a cilj je okupljanja mladih sportaša, Projekat „Sportska suradnja mladih sportista grada Mostara i Unsko sanskog kantona“ ove godine organizira se po treći put, a cilj je okupljanja mladih sportaša, Rating: 0
You Are Here: Home » Novosti » Sportski susreti sa gradom Mostarom

Sportski susreti sa gradom Mostarom

20181020_150140Projekat „Sportska suradnja mladih sportista grada Mostara i Unsko sanskog kantona“ ove godine organizira se po treći put, a cilj je okupljanja mladih sportaša, uspostavljanje prijateljskih sportskih veza između mladih sportaša, razvoj olimpizma i tolerancije, razvoj takmičarskog sporta, borba protiv štetnih poroka i upoznavanje dijela kulturne baštine učesnika projketa.

Od 19 do 21 oktobra ekpedicija Sportskog saveza USK-a boravila je u Mostaru gdje su učestvovali na trećim po redu redu Sportskim igrama mladih. U Mostar je boravilo 35 mladih sportaša (2004.godište i mlađi), a koji su u ova tri dana boravka na sportskim terenima odmjeriti snage s vršnjacima iz Mostara u odbojci (Ž), rukometu (M) i nogometu (M). Odbojkašku ekipu našeg kantona predstavljale su članice ŽOK „Bihać“ Bihać i ŽOK „Ključ“ Ključ, rukometnu ekipu članovi MRK „Krajina“ Cazin, a nogometnu ekipu članovi OFK „Bihać“ Bihać.

Iako je rezultat bio u drugom planu, odbojkašice USK-a su poražene sa 3–0 od vršnjakinja iz Mostara u kvalitetnom i dobrom susretu. Rukometaši iz Cazina ponovili su rezultat koji su ostvarili na prošlim susretima i ostvarili pobjedu 26–15 pokazavši da su puno kvalitetnija i spreminija ekipa od vršnjaka iz Mostara. Nogometaši obje ekipe u Mostaru prikazali su dobar nogomet. Veoma dinamičan susret završen je pobjednom Mostara 3–1. Od tri odigrana susreta Mostar je bio bolji u dva (odbojka i nogomet), a USK-a je pobjedio u rukometu.

Projekat Sportski susreti s gradom Mostarom traje već tri godine, a krenuo je na inicijativu bišćanke Arijane Demirović s ciljem zbližavanja i druženja vršnjaka naše zemlje. U sklopu boravka u Mostaru sportaši iz USK-a su upoznali dio bogate kulturne baštine grada Mostara. Sam boravak iznjedrio je nova prijateljstva mladih USK-a i grada Mostara, a svi sportaši sa prostora USK-a su bili smješteni kod svojih prijatelja sportaša iz grada Mostara.

[nggallery id=53]

About The Author

Number of Entries : 70

© 2014 Sva prava zadržana. Sportski Savez USK

Scroll to top