Sportski susreti mladi sportaša grada Mostara i USK-a Reviewed by Mirza Kovacevic on . Sportski susreti mladi sportaša grada Mostara i USK-a Sportski susreti mladih sportaša grada Mostara i Unsko sanskog kantona održani su u dva termina i to: 07 d Sportski susreti mladi sportaša grada Mostara i USK-a Sportski susreti mladih sportaša grada Mostara i Unsko sanskog kantona održani su u dva termina i to: 07 d Rating: 0
You Are Here: Home » Novosti » Sportski susreti mladi sportaša grada Mostara i USK-a

Sportski susreti mladi sportaša grada Mostara i USK-a

20170908_211135Sportski susreti mladi sportaša grada Mostara i USK-a

Sportski susreti mladih sportaša grada Mostara i Unsko sanskog kantona održani su u dva termina i to: 07 do 09 septembra u Mostaru i od 22 do 24 septembra u Cazinu.

Sa prostora našeg kantona u Mostaru su boravila 44 sportaša, 4 trenera i 2 člana delegacije. Naš kanton su predstavljale slijedeće selekcije: odbojka djevojke, košarka dečki, rukomet djevojke i rukomet dječaci. Naši sportaši su odigrali prijateljske utakmice sa reprezentacijom grada Mostara:

KOŠARKA (M):
Reprezentacija grada Mostara – USK-a: 50 – 62
HKK „Zrinjski“ Mostar – USK-a: 32 – 64

RUKOMET (Ž):
Reprezentacija grada Mostara – USK-a: 42 – 25

RUKOMET (M):
Reprezentacija grada Mostara – USK-a: 20 – 25

ODBOJKA (Ž)
Reprezentacija grada Mostara – USK-a: 1 – 3

Zanimljivo da su naši sportaši bili smješteni kod svojih prijateljs iz Mostara, a Sportski savez grada Mostara i Sportski savez Unsko sanskog kantona su potpisali protokol o suradnji između ova dva Saveza.

Od 22 do 24 septembra mladi sportaši iz Mostara su boravili u Unsko sanskom kantonu. Takmičenja su održana u Sportskoj dvorani u Cazinu, a mladi sportaši su boravili kod svojih vršnjaka iz Unsko sanskog kantona:

REZULTATI

KOŠARKA (M):
USK-a – Reprezentacija grada Mostara: 64 – 67

RUKOMET (Ž):
USK-a -Reprezentacija grada Mostara: 16 – 42

RUKOMET (M):
USK-a – Reprezentacija grada Mostara: 28 – 26

ODBOJKA (Ž)
USK-a – Reprezentacija grada Mostara: 3 – 1

Sama organizacija susreta u Mostaru i Cazinu je bila na vrlo visokom nivou, da cilj nije bio samo takmičarski dio, da nam je ccilj bio zbližavanje i upoznavanje mladih sportaša, upoznavanje dijela kulturne baštine gradova domaćina.

[nggallery id=50]

About The Author

Number of Entries : 70

© 2014 Sva prava zadržana. Sportski Savez USK

Scroll to top