Sportašima USK-a sveukupno treće mjesto Reviewed by Mirza Kovacevic on . Sportašima USK-a sveukupno treće mjesto Sportaši i sportašice Unsko sanskog kantona (godište 2001 i mlađi) vratili su se iz Novog Mesta (R. Slovenija) gdje su u Sportašima USK-a sveukupno treće mjesto Sportaši i sportašice Unsko sanskog kantona (godište 2001 i mlađi) vratili su se iz Novog Mesta (R. Slovenija) gdje su u Rating: 0
You Are Here: Home » Novosti » Sportašima USK-a sveukupno treće mjesto

Sportašima USK-a sveukupno treće mjesto

DSC_0152Sportašima USK-a sveukupno treće mjesto

Sportaši i sportašice Unsko sanskog kantona (godište 2001 i mlađi) vratili su se iz Novog Mesta (R. Slovenija) gdje su učestvovali na 15. Igrama prijateljstva. Mladi sportaši našeg kantona odmjerili su snage u košarci (m/ž), odbojci (m/ž), rukometu (m/ž), nogometu, stolnom tenisu i šahu. Pored domaćina Novog Mesta (Slovenija), reprezentacije USK-a, na Igrama prijateljstva su nastupale i ekipe Primorsko goranske županije (R. Hrvatska) i Trsta (R. Italija).

Našu reprezentaciju činilo je 85 sportaša i 16 trenera-voditelja selekcija. Reprezentacija USK-a je u sveukupnom poretku zauzela treće sa osvojenim jednim prvim mjestom, dva druga i šest trećih mjesta.

Stonoteniseri USK-a – prvo mjesto ekipno

Najbolji rezultat ostvarila je stonoteniserska ekipa USK-a koja je osvojila prvo mjesto sa dvije pobjede. U prvom susretu slavili su protiv vršnjaka iz Hrvatske rezultatom 4-3, a u drugom meču su pobjedili vršnjake iz Slovenije sa 4 – 1. U pojedinačnom takmičenju u muškoj konkurenciji naši takmičari su osvojili 2 i 3 mjesto: Nikola Mihailović drugo mjesto, Emir Mujčić treće mjesto. Kod djevojaka predstavnica USK-a Marija Gnjatić je osvojila 3 mjesto. Ekipu je vodila Dženana Mujakić iz Cazina.

Košarkašice druge, košarkaši treći

Košarkašice USK-a su zauzele drugo mjesto, a odigrale su tri utakmice. U prvom susretu poražene su od Slovenki rezultatom 42 – 34, u drugom susretu su savladale vršnjakinje iz Trsta rezultatom 37 – 21, a protiv košarkašica iz Hrvatske su slavile sa rezultatom 53 – 33. Sa dvoje pobjede i 1 porazom su osvojile drugo mjesto. Selekciju USK-a su vodili selektor Edis Subašić i pomoćnik Osman Mulić iz Bihaća.
Košarkaši su također odigrali tri meča, te su ostvarili 1 pobjedu i 2 poraza. Poraženi su od vršnjaka iz Hrvatske 59 – 41 i vršnjaka iz Slovenije 63 – 60, a pobjedili su vršnjake iz Italije rezultatom 76 – 45. Ekipu su vodili Bahrija Kosetica – selektor i Samir Gračanin – pomoćnik iz Bihaća.

Odbojkaši drugi, odbojkašice treće

Odbojkaši su osvojili drugo mjesto sa jednom pobjedom i jednim porazom. Pobjedu su ostvarili protiv odbojkaša iz Hrvatske sa 2 – 0 u setovima, a poraženi su od vršnjaka iz Slovenije sa 2 – 1 u setovima. Mušku ekipu su vodili selektor Sulejman Mulalić (Bužim) i pomoćnik Armin Mahmutspahić (Bosanski Petrovac).
Odbojkašice USK-a takmičenje su završili na trećem mjestu sa dva poraza i to od ekipe Slovenije sa 2 – 0, te istim rezultatom od ekipe iz Hrvatske. Ekipu su vodili selektor Muhamed Ramić (Ključ) i pomoćnik Alija Mešanović (Velika Kladuša).

Rukometašima treća mjesta

Muška rukometna selekcija poražena je u oba susreta i to od predstavnika Hrvatske 31-21 i Slovenije 35-10. Mušku rukometnu selekciju su vodili selektor Emir Dautović (Cazin) i pomoćnik Gojko Blagojević (Sanski Most).
Rukometašice su također poražene u oba susreta i ostvarile su plasman na zadnje mjesto. U prvom susretu su poraženi od ekipe iz Hrvatske 35-14, a od vršnjakinja iz Slovenije su izgubile rezultatom 40-10. Žensku ekipu su vodili selektor Husein Salkić i pomoćnica Erna Đogić iz Cazina.

Nogometaši ostvarili jedan remi i jedan poraz

Nogometaši USK-a su se plasirali na posljednje mjesto. U prvom susretu odigrali su odličnu utakmicu sa selekcijom Primorsko goranske županije, susret je završenom podjelom bodova rezultatom 2-2. U drugom susretu naša selekcija je poražena rezultatom 3-0 od vršnjaka iz Slovenije. Ekipu su vodili selektor Husein Beširević (Cazin) i pomoćnik Radomir Mihić (Bihać).

Šahisti USK-a ekipno posljednji

Šahisti sa USK-a poraženi su u ekipnom natjecanju porazima od selekcije Slovenije i Hrvatske, te sa jednim osvojenim bodom takmičenje završili na posljednjem mjestu. U pojedinačnom takmičenju naši šahisti nisu uspjeli ostvariti plasman na prva tri mjesta. Ekipu je vodio selektor Sead Ćoralić iz Cazina.

KONAČNI PLASMAN:
Primorsko goranska županija (R. Hrvatska) 25
Novo Mesto (R. Slovenija) 24
Unsko sanski kanton (Bosna i Hercegovina) 14

Od ove godine, nakon što su Igre napustili mladi sportaši iz Klagenfurta (R. Austrija), sportašima iz Slovenije, Hrvatske Bosne i Hercegovine priključila se i ekipa iz Trsta (R. Italija). U svom prvom nastupu Italija se predstavila samo sa košarkaškim ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Domaćin narednih Igara prijateljstva (septembar 2018.godine) je Primorsko goranska županija – R. Hrvatska.

[nggallery id=49]

About The Author

Number of Entries : 70

© 2014 Sva prava zadržana. Sportski Savez USK

Scroll to top