IZBOR SPORTISTE UNSKO SANSKOG KANTONA Reviewed by Mirza Kovacevic on . Aldin Mahmutović najuspješniji sportaš USK U organizaciji Sportskog saveza Unsko sanskog kantona u utorak je u Sanskom Mostu održana manifestacija Izbora najbol Aldin Mahmutović najuspješniji sportaš USK U organizaciji Sportskog saveza Unsko sanskog kantona u utorak je u Sanskom Mostu održana manifestacija Izbora najbol Rating: 0
You Are Here: Home » Novosti » IZBOR SPORTISTE UNSKO SANSKOG KANTONA

IZBOR SPORTISTE UNSKO SANSKOG KANTONA

DSC_0258Aldin Mahmutović najuspješniji sportaš USK

U organizaciji Sportskog saveza Unsko sanskog kantona u utorak je u Sanskom Mostu održana manifestacija Izbora najboljih sportaša USK za proteklu godinu. U prepunoj dvorani prisutnima su se obratili Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK i ??????, koji su čestitali svim nagrađenim, kao i svim sportašima kantona koji su najbolji ambasadori našeg kantona. Dodijeljeno je više od 60 nagrada, a nagrađeni su najuspješniji sportaši, trener, sportske ekipe, sportski radnik, te specijalne nagrade kao i posebna priznanja Sportskog saveza USK. Najuspješniji sportaš USK je Aldin Mahmutović, član Karate kluba Bihać. U protekloj godini osvojio je 1. mjesto na Svjetskom kupu u Umagu u konkurenciji U-21 u kategoriji – 84 kg borbe. Nagradu najuspješnijem uručili su Emir Dautović. Predsjednik SS USK i ????.

Izabrani najuspješniji kadeti, juniori, seniori, ekipe i trener

 

Za najboljeg kadeta izabran je Arnel Zuberi, član KBC Bihać, za osvojeno 3. mjesto na Svjetskom kupu u Insbruku (Austrija). Najbolja kadetkinja je judašica Hana Piralić (JK Una Bihać) za za osvojeno 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu u Turskoj. U konkurenciji juniora najuspješniji je Muhamed Džinović, član TKD Bosna – Đemo iz Cazina za osvojeno 2. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore u Bugarskoj. Najuspješnija juniorka je Anamarija Franjić (JK Una iz Bihaća) za osvojeno 2. mjesto na državnom prvenstvu u judu u Bihaću. Najuspješniji senior je Aladin Mahmutović (Karate klub Bihać) za osvojeno 1. mjesto na Svjetskom kupu u Umagu, dok je najuspješnija seniorka Sara Rizvić (Plesni klub Virus Bihać) za osvojeno 3. mjesto na svjetskom prvenstvu u show dancu u Njemačkoj.

Za najuspješniju mušku ekipu izabran je Rukometni klub Krajina iz Cazina, član premijer lige BiH, dok je najuspješnija ekipa Ženski rukometni klub Bihać , član premijer lige BiH. Najuspješniji trener u ovoj godini je Dijana Jajčević, trenerica SPC Virus iz Bihaća , čiji su takmičari osvojili 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u show dancu.

 

Sportski radnik, specijalne nagrade i posthumno priznanje

 

Za najuspješnijeg sportskog radnika u protekloj godini izabrani su Hasan Babić (NK Brekovica 78) i Mirzet Beganović ( KK Regeneracija iz Velike Kladuše). Specijalne nagrade dodijeljene su za Sandru Azinović, kapitena U-19 košarkaške reprezentacije BiH , Emu Bajrić, (KBS Favorit BH) za osvojeno prvo mjesto na juniorskom evropskom prvenstvu i Hasana Semanića sportistu – humanistu. Posthumno priznanje dodijeljeno je za Edhema Jaganjca iz Bosanskog Petrovca, sportskog radnika koji je ostavio pečat razvoju sporta u općini i USK.

 

Posebna priznanja za ostvarene rezultate i nagrade za državne prvake

 

Posebna priznanja dodijeljena su za uspješne sportaše u loptačkim, borilačkim, bazičnim i ostalim sportovima. Priznanja su dobili duo Ilvana Smajić i Sara Rizvić (ples), Salih Ljubijankić, Auto moto klub Cazin  (auto moto), Dino Duratbegović, BBK Daj krug  Bihać (biciklizam), Atletski klub Krajišnik Velika Kladuša, Ema Selman, Iman Begić (karate), Indira Fazlić (kickboxing), Ženski nogometni klub Sana 2014 iz Sanskog Mosta za ostvarene odlične rezultate u protekloj godini. Posebna priznanja za državne prvake i članove reprezentacija BiH dobili su Edis Hadžipašić, Hasan Ljubijankić (auto moto), Dino Čizmić, Ajla Salkić, Amar Silić (stolni tenis), Hamza Džinović, Ismail Hamulić, Mirza Hamzić, Šeherzad Zulić, Haris Zjakić, Aljoša Ramić, Šejla Oraščanin, Kenan Ćatić, Harun Šahinović, Hanna Hekić, Berina Krupić, Dino Ružnić (kickboxing), Ajla Skalić, Migena Gverić (nogomet), Lejla Kudić, Adna Delić, Semir Midžić, Senaid Veladžić (karate), Emir Redžić, Adian Čavkunović, Denis Čavkunović (kajak), Amar Smajilagić (judo), Anel Dolić (atletika).

 

 

Najuspješniji u školskom i univerzitetskom sportu

 

Sportski savez USK dodijelio je nagrade i najuspješnijim u školskom i univerzitetskom sportu. Najuspješniji sportisti osnovnih škola su Ajdin Sašić (OŠ 5. Oktobar Sanski Most) i Erna Velagić (OŠ Ahmet Hromadžić Bosanski Petrovac). Priznanja za učenike srednjih škola dobili su Sinan Veladžić ( MSŠ Bihać) i Azira Hafurić (Gimnazija Bihać). Najuspješniji sportisti – studenti su Harun Sadiković (pedagoški fakultet Bihać) i Sara Rizvić (pedagoški fakultet u Bihaću).

 

Priznanja za sportaše invalide

 

Savez za sport i rekreaciju invalidnih osoba Usk nagradio je najuspješnije pojedince i ekipe. Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji je Mirsad Kličić (SSRI Cazin) za osvojeno 1. mjesto u malom nogometu na državnom prvenstvu. Najbolja sportašica je Azra Dedić, članica Judo kluba Una iz Bihaća za osvojeno 3. mjesto na svjetskom prvenstvu u G judu. Najuspješnija muška jekipa je malonogometna ekipa SSRI Cazin, 1. mjesto na državnom prvenstvu, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija pikado ekipa SSRI Ključ za osvojeno 1. mjesto na Kupu BiH. Najuspješniji trener u protekloj godini je Asim Mujadžić, trener malonogometne ekipe SSRI Cazin, dok je priznanje za najuspješnijeg sportskog radnika dobio Ramiz Gerdijanović (SSRI Bosanska Krupa). Posebno priznanje dodijeljeno je za Fikreta Bečića, judo trenera.

[nggallery id=51]

About The Author

Number of Entries : 70

© 2014 Sva prava zadržana. Sportski Savez USK

Scroll to top