Priznanja za doprinos u razvoju Igara prijateljstva Reviewed by Alen on . U Bihaću je održana svečena akademija povodom obilježavanja 10.godina međunarodne sportske manifestacije mladih "Igare prijateljstva", koja okuplja mlade sporta U Bihaću je održana svečena akademija povodom obilježavanja 10.godina međunarodne sportske manifestacije mladih "Igare prijateljstva", koja okuplja mlade sporta Rating: 0
You Are Here: Home » Manifestacije » Igre prijateljstva » Priznanja za doprinos u razvoju Igara prijateljstva

Priznanja za doprinos u razvoju Igara prijateljstva

U Bihaću je održana svečena akademija povodom obilježavanja 10.godina međunarodne sportske manifestacije mladih “Igare prijateljstva”, koja okuplja mlade sportaše uzrasta do 16.godina starosti iz četiri države: R. Slovenija, R. Hrvatska, Mađarska i Bosna i Hercegovina, a isti se takmiče u sportskim disciplinama: mali nogomet, rukomet (M+Ž), košarka (M+Ž), stolni tenis i šah.
Prisutne uzvanice, sportaše, trenere pozdravili su Emir Dautović – predsjednik SS USK-a, Miran Jerman – predsjednik Skupštine Igara prijateljstva, Alojzij Muhič – župan Novog Mesta i Admir Hadžipašić – predsjednik Skupštine USK-a, koji su istaknuli važnost povezivanja regija ovih država kako na sportskom tako i privrednom planu. Akademiji su prisustvovali i ambasadori Igara prijateljstva: g-din Miroslav Cerar, g-din Josip Čorak, g-din Mustafa Demir i g-din Matijaž Smodiš.
Najuspješnija regija u poslijednjih deset godina je Dolenjska – Novo Mesto (R. Slovenija) koja je šest puta bila sveukupni pobjednik, dok je Unsko sanski kanton (BiH) četiri puta osvajao naslov najboljih.
Prema odluci Skupštine Igara prijateljstva nagrađeni su sportaši koji su učestvovali na Igrama, a isti su ostvarili vrhunske sportske rezultate, trenere – voditelje koji su na Igrama vodili selekcije više od 8 puta, sportski radnici koji su osnivači Igara, a isti su dali veliki doprinos u razvoju Igara, te ambasadori Igara za nesebični doprinos u promociji ove međunarodne sportske manifestacije mladih, a priznanja su dodjeljena:
Sportašima:
Isak Abdagić i Jasmina Pehlovanović (Unsko sanski kanton), Dario Petrlić (Ličko senjska županija)
Trenerima – voditeljima:
Ibrahim Alihodžić i Sead Mujakić (Unsko sanski kanton), Dubravka Brkljačić (Ličko senjska županija), Andrej Kastrevac, Sašo Rebernik i Robert Rudman (Dolenjska – Novo Mesto)
Sportskom novinaru:
Edinu Alagiću (Unsko sanski kanton)
Sportskim radnicima:
Hasan Hromadžić i Abid Felić (Unsko sanski kanton), Stjepan Čačić i Milan Štimac (Ličko senjska županija), Miran Jerman i Rafko Križman (Dolenjska – Novo Mesto)
Ambasadorima Igara prijateljstva: Miroslav Cerar (Dolenjska – Novo Mesto), Josip Čorak (Ličko senjska županija), te posthumno priznanje Josipu Katalinskom – Škija.
Članovi Skupštine Igara prijateljstva u Bihaću su održali i redovnu sjednicu na kojoj su donijeli Odluku da će se “XI Igre prijateljstva” održati u Novom Mestu (R. Slovenija) od 20. do 22. septembra, a pravo učešća na Igrama imaju mladi sportaši uzrasta 1997.godište i mlađi. Kako je istaknuto na sjednici sve je spremno za ovogodišnje Igre u Novom Mestu na kojima će po prvi put učestvovati i mladi sportaši iz regije Koruška – R. Austrija.

About The Author

Number of Entries : 16

© 2014 Sva prava zadržana. Sportski Savez USK

Scroll to top